Cărți

Gabriel Klimowicz

Poveşti de-ale copilăriei. De atunci am tot spus la poveşti… La un moment dat, spuneam poveşti despre atomii care se împrieteneau sau, dimpotrivă, se despărţeau după reguli şi legi… chimice. Au venit apoi peste mine poveştile de viaţă, cu iubiri, suferinţe, chin şi multă muncă, dragostea vieţii mele şi cei doi copii pe care îi iubesc din tot sufletul. E povestea luptei care a rămas indecisă pînă în decembrie ’89. Au urmat o altă facultate, o altă profesie, o altă poveste. Lupta a devenit şi mai dură. Lancea donquijotescă s-a dat de trei ori peste cap şi a devenit jurnalism în căutarea adevărului. Atunci, dintr-odată, morile de vînt s-au transformat: unele în monştri care ne-au înfrînt, altele în morişti. Dar lupta nu s-a sfîrşit. Povestea continuă!

Cărți de Gabriel Klimowicz

Danuta Roman

Danuta Roman este scriitoare, eseistǎ, publicistǎ și traducǎtoare cu origini poloneze. Dupǎ anul 1990, când a fost reactivatǎ Uniunea Polonezilor din România Dom Polski de cǎtre minoritatea poloneză din București a activat și activeazǎ și în prezent în cadrul Uniunii Polonezilor din România fiind membru al Comisiei de Eticǎ și Disciplinǎ a U.P.R. și prim-vicepreședintǎ a organizației Dom Polski București, unde se ocupǎ de relația cu mass media, radio, TV. A candidat din partea organizației Dom Polski București la alegerile locale din București pentru funcția de consilier al Consiliului General al sectorului 1 (1996) și la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților (1996 și 2000). Publică articole și eseuri în presa scrisǎ și online a comunității poloneze din România și din strǎinǎtate și în volume colective din țară și din străinătate, susține conferințe cu tematici culturale și interculturale. Colaborează cu Televiziunea Română în realizarea de emisiuni dedicate cunoașterii culturii, istoriei și tradițiilor minorității poloneze din România.

Cărți de Danuta Roman

Cea mai vândută

Scrisori din călătoria în America - Henryk Sienkiewicz

Traducerea “Scrisori din călătoria în America” , volum extrem de important și de incitant în ansamblul  scrierilor prozatorului polonez, completează imaginea acestuia în spațiul românesc, scoțând la lumina observații și informații care , în pofida trecerii  a peste un secol de la apariția lor , nu și-au pierdut din actualitate.  Scrisorile se remarcă prin spiritul de fin observator și prin sensibilitatea acută a autorului față de nedreptățile sociale , prezente pe continentul american. În mare măsură, scrisorile demontează în această privința mitul american, atât de profund ancorat în conștiința europeană, sinonim cu bunăstarea și împlinirea viselor. Este meritul domnului Bogdan Polipciuc, președintele”Dom Polski/Casei Polone” din București, de a pune la dispoziția cititorilor de la noi acest volum valoros.

                                            Constantin Geambasu